Újra péntek esti nyitvatartás!

Több mint három hónap után a Szegedi Csillagvizsgáló ismét kitárja kapuit péntek este! Az éjszakák még hidegek, de a fűtött előadóteremben kényelmesen merülhetünk el a csillagászat és űrkutatás rejtelmeiben, hogy aztán egy forró tea társaságában csodáljuk meg a csillagos égbolt látványosságait. Ezen a héten mindkét programpontra kimondottan bőségesnek ígérkezik, hiszen előadásunk során az elmúlt egy év legjelentősebb tudományos eseményeit vesszük sorra, majd pedig a várható derült időt kihasználva még elcsíphetjük a téli égbolt látványos nebuláit is.

A várható program:

19:00-tól: Kapunyitás és az égbolt binokulárral történő felfedezése

19:20-tól: TOP10 csillagászati és űrkutatási sztori az elmúlt egy évből – könnyed ismeretterjesztő előadás és beszélgetés a felmerülő kérdésekről

20:30-tól: Távcsöves bemutató és lézeres csillagképtúra – felhős időjárás esetén pedig virtuális barangolás az éjszakai égbolton

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

A péntek esti nyitva tartásunkra a jegyek kiadása a helyszínen történik, érkezési sorrendben; előzetes bejelentkezésre nincs lehetőség. A belépőjegy ára 1000 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 500 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes; fizetni csak készpénzzel lehetséges.

További információkért a +36302858863 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk emailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük