Hajnali bolygóparádé a Szegedi Csillagvizsgálóból

Június második felében rég nem látott mennyiségű és látványosságú égitest lesz megfigyelhető hajnalban – erről mi sem maradhatunk le. A nagy érdeklődésre tekintettel egy különleges, hajnali nyitvatartással készülünk a számotokra. 

Kapunyitás 3:00-tól, amikor még teljes sötétségben lehet megfigyelni a leglátványosabb bolygókat, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint a vörös Marsot és kékes Neptunuszt.

A hajnalhasadást követően már kellően magasra kapaszkodik az Esthajnalcsillag, a Vénusz, végül elcsíphetjük a Naphoz közeli Merkúrt is. 

Bónuszként olyan könnyen megfigyelhető objektumok kísérik a bolygó-vonatot, mint a fogyatkozó Hold és a Vénusz melletti Plejádok – ezeket a rendelkezésre álló binokulárok segítségével bárki maga is felfedezheti.

FONTOS INFORMÁCIÓK:
A hajnali távcsöves bemutató erősen időjárásfüggő, ám fő az optimizmus: a csillagvizsgáló felhős idő esetén is nyitva lesz, a program pedig csak esőben marad el. Ugyanezen okból előzetes foglalásra és jegyvásárlásra nincs lehetőség; a jegyek kiadása a helyszínen, érkezési sorrendben történik.

A belépőjegy ára 1000 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 500 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes; fizetni csak készpénzzel lehetséges.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk emailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük