Péntek esti nyitvatartás – 2022.07.01.

Következő pénteki nyitva tartásunkon (július 1.) a csillagászati tévhitek és félreértések világába kalauzoljuk el kedves látogatóinkat. Megnézzük, hogy milyen több ezer éves csillagászati elképzelések és hiedelmek kerültek újra elő és terjedtek el ismét a XXI. században. Emellett, az is kiderül majd, hogy vannak-e “halálos” üstökösök, illetve, hogy kell-e félnünk egy marsi inváziótól.

 

19:00 – Kapunyitás

Derült idő esetén napfoltok megfigyelésével kezdünk, de biztosan lesz távcsőmustra.

19:45 – Csillagászati tévhitek és félreértések

Könnyed ismeretterjesztő előadás egy csillagász tolmácsolásában.

20:30 – Mi látható az égbolton?

Tájékozódás, csillagképek, látható objektumok. Van bármi ami foglalkoztat a világűrrel kapcsolatban? Kérdezd a csillagászt!

21:30 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra

Derült idő esetén távcsővégre kerül kettőscsillag, csillaghalmaz, csillagköd is. Borult időben virtuális égbolttúrával pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

A péntek esti nyitva tartásunkra a helyszínen és elővételben is  lehet jegyet vásárolni (SZTE-s belépő azonban csak a helyszínen váltható). A belépőjegy ára 1000 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 500 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes. A helyszínen fizetni csak készpénzzel lehetséges.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük