Péntek esti nyitvatartás (07.15.)

Most pénteken (július 15.) a csillagok különleges életének rejtelmeivel ismertetjük meg kedves látogatóinkat. Kiderül, hogy hol és miként születnek, fejlődnek és halnak meg ezek az égitestek, illetve mi történik a csillag körüli bolygókkal a csillag evolúciójának következtében. 19:00 – Kapunyitás Derült idő esetén napfoltok megfigyelésével kezdünk, de biztosan lesz távcsőmustra. 19:45 – Csillagok élete és halála Könnyed ismeretterjesztő előadás (becsült „nehézségi” szint: 3 / 5) az SZTE kutató csillagászának tolmácsolásában.

20:30 – Mi látható az égbolton?

Tájékozódás, csillagképek, látható objektumok; virtuálisan majd a szabad ég alatt.

Most pénteken (július 15.) a csillagok különleges életének rejtelmeivel ismertetjük meg kedves látogatóinkat. Kiderül, hogy hol és miként születnek, fejlődnek és halnak meg ezek az égitestek, illetve mi történik a csillag körüli bolygókkal a csillag evolúciójának következtében.

19:00 – Kapunyitás

Derült idő esetén napfoltok megfigyelésével kezdünk, de biztosan lesz távcsőmustra.

19:45 – Csillagok élete és halála

Könnyed ismeretterjesztő előadás (becsült „nehézségi” szint: 3 / 5) az SZTE kutató csillagászának tolmácsolásában.

20:30 – Mi látható az égbolton?

Tájékozódás, csillagképek, látható objektumok; virtuálisan majd a szabad ég alatt.

Lenne kérdésed, ami foglalkoztat a világűrrel kapcsolatban? Kérdezd a csillagászt!

21:15 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra

Derült idő esetén távcsővégre kerül több kettőscsillag, csillaghalmaz, csillagköd is. Borult időben virtuális égbolttúrával és meteorit bemutatóval pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben válthatóak a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (ezen a linken); valamint a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges), pénteken 19:00-tól. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük