Pénteki nyitvatartás (07.29.)

Mi jön az űrből?

Mármint a kíméletlen napsugarakon kívül. Meglepően sok hatás éri a Földet, igaz, ezek csak elvétve befolyásolják az életünket. És akkor sem kell még aggódnunk… khm… egyelőre.

Erről (is) fog szólni a most pénteki nyitvatartásunk előadása, de persze derült időben a távcsöves bemutató fogja jelenteni a fő attrakciót.

A program:

19:00 – Kapunyitás
Derült idő esetén napfoltok megfigyelésével kezdünk, de lesz játékos binokulár-megfigyelés is és bárki alaposabban is megismerheti a távcsövek típusait.

19:45 – Minden, ami az űrből jön
Ismeretterjesztő előadás (becsült „nehézségi” szint: 3 / 5) az SZTE kutató csillagászának tolmácsolásában.

20:30 – Mi látható az égbolton?
Tájékozódás, csillagképek, látható objektumok; virtuálisan majd a szabad ég alatt.

Lenne kérdésed, ami foglalkoztat a világűrrel kapcsolatban? Kérdezd a csillagászt!

21:00 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra
Derült idő esetén távcsővégre kerül több kettőscsillag, csillaghalmaz, csillagköd is. Borult időben virtuális égbolttúrával és meteorit bemutatóval pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben válthatóak a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (link a kommentek között); valamint a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges), pénteken 19:00-tól. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük