Hullócsillagok Éjszakája Szegeden

Az Egy Hét a Csillagok Alatt országos programsorozat keretében a Szegedi Csillagvizsgáló is különleges eseménnyel készül a Perseidák meteorraj maximumára!

A tavalyi nagy sikerű programunkat alapul véve több távcsővel is kitelepülünk a Kertész utcába, ahol bárki ingyen és előzetes bejelentkezés nélkül megszemlélheti a csillagos égbolt távoli és halvány látványosságait. Ezzel párhuzamosan a focipálya melletti észlelőréten pedig közösségi hullócsillaglesre invitálunk mindenkit (érdemes pokróccal vagy polifoammal készülni!), ahol lézeres csillagképtúrákat és kvízjátékot is tartunk.

Az éjszaka folyamán a közeli Csillagvizsgálóban előadásokra és az 50 cm-es nagytávcső látványára lehet (elővételben) jegyet váltani.

Fontosabb részletek:

Kezdés: 19:00

Észlelőrét (ingyenes): folyamatos távcsöves észlelés, hullócsillagles és rendszeres égboltbemutató.

Csillagvizsgáló (előzetes jegyvásárlás szükséges): turnusonként előadás és távcsöves észlelés a csillagvizsgáló 50 cm-es teleszkópjával.

Jegyek a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján válthatóak; a belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft. Az SZTE-s kedvezmény ezen rendezvényre nem érvényes.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük