Pénteki nyitvatartás (08.26.)

Naprendszer űrszondaszemmel

Ki az az Androméda? Miért főleg ősszel-télen beszélünk róla? Mi köze a képen látható ékszeres dobozhoz? Ködös kérdéseinkre több mint 5*-os válaszainkat péntek este 19:00-tól a Csillagvizsgálóban hallgathatják meg az érdeklődők!

Az est folyamán bármikor lehet (és érdemes is) csatlakozni a nyitvatartásunkhoz, de mi már 19:00-tól programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.
19:00 – Kapunyitás
Ismerkedés a távcsövek világával, játékos binokulár-megfigyelés.
19:45 – Ki az az Androméda? – Az őszi égbolt nagy csodája
Könnyed ismeretterjesztő előadás (becsült „nehézségi” szint: 2/5) Ordasi András, a Chillagász és egyben a Szegedi Csillagvizsgáló munkatársa tolmácsolásában.
20:30 – Mi látható az égbolton (Andromédá(ko)n kívül)?
Tájékozódás, csillagképek, látható objektumok – lézeres csillagképtúra a szabad ég alatt.
21:00 – Távcsöves bemutató
Derült idő esetén távcsővégre kerül több kettőscsillag és csillaghalmaz, illetve Naprendszerünk ékköve, a Szaturnusz is.
Záróakkord – A szegedi 50es
Betekintés a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájába, észlelés az 50 cm-es RC teleszkóppal (derült idő esetén).
Az előrejelzések erősen változó időjárást jósolnak, így még nem tudjuk, hogy milyen programra számítsunk, és bár egyelőre pénteken ígérkezik a legnagyobb valószínűséggel derült idő, viszont borult időben virtuális égbolttúránk is kárpótolhatja az érdeklődőket a csillagos égbolt élményének hiányáért.
## FONTOS INFORMÁCIÓK ##
Jegyek elővételben a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (link a kommentek között); valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges) válthatók. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük