Péntek esti nyitvatartás (09.02.)

Irány a Hold!

A hétvégén remélhetőleg útjára indul az Artemis I. misszió – ez lesz a NASA új holdrakétájának első útja. Az Artemis küldetéssorozat célja, hogy fél évszázad után újra embert küldjön egy másik égitestre. De miért tartott ilyen sokáig a visszatérés és miért nem rögtön a Marsra megy az emberiség? Ezekre a kérdésekre (is) keressük a válaszokat a pénteki előadásunk során.
 
A péntek esti nyitvatartás tervezett programja:
 
19:00 – Kapunyitás
Ismerkedés a távcsövek világával, játékos megfigyelések binokulárokkal.
 
19:40 – Irány a Hold, cél a Mars!
Könnyed ismeretterjesztő előadás a NASA és a SpaceX űrutazási törekvéseiről kicsiknek és nagyoknak egyaránt (becsült „nehézségi” szint: 3/5).
 
20:30 – Távcsöves bemutató és lézeres csillagképtúra
Az est fő attrakciójaként látogatóink a csillagvizsgáló 50 cm átmérőjű főműszerébe is betekinthetnek. Borult idő esetén virtuális égboltbemutatóval pótoljuk az élményt.
 
## FONTOS INFORMÁCIÓK ##
Jegyek elővételben a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (link a kommentek között); valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges) válthatóak. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük