Péntek esti nyitvatartás (09.09.)

Az exobolygók világa

Ha péntek este, akkor csillagászat! 19 órától ismét tárt kapukkal várunk mindenkit a Szegedi Csillagvizsgálóban! Egy rövid távcsőpark bemutató után 19:30-tól az „Az exobolygók világa” című, kb. 45 perces könnyed ismeretterjesztő előadással készülünk. Érdekel, hogy milyenek más naprendszerek bolygói? Hogyan lehet őket felfedezni és vizsgálni? Milyen tulajdonságaik vannak? Az előadásból ez mind kiderül. Utána pedig az égbolt bemutatása következik, reményeink szerint felhőtlen körülmények között, ha mégsem, akkor egy virtuális csillagképtúra formájában ismerhetjük meg az égbolt rejtélyeit.
A várható program:
19:30-tól – Az exobolygók világa
Könnyed ismeretterjesztés kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Nagy Kristóf csillagász PhD hallgató előadásában.
20:15-től – Távcsöves bemutató és lézeres csillagképtúra
Majd az est megkoronázása a csillagvizsgáló főműszerébe, az 50 cm-es távcsőbe való betekintéssel. Felhős időjárás esetén virtuális égbolt-barangolással pótoljuk az élményt.
## FONTOS INFORMÁCIÓK ##
Jegyek elővételben a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (link a kommentek között); valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges) válthatóak. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük