Péntek esti nyitvatartás (10.07.)

Az éjszakai égbolt látványosságai

Az elmúlt hetek borult péntekei után igazán kiérdemelnénk egy derült éjszakát. Hogy ez végre meg is valósul-e és újra munkába helyezhetjük-e a Szegedi Csillagvizsgáló 50 cm-es teleszkópját, sajnos továbbra sem rajtunk múlik – amit viszont tehetünk, hogy az eheti előadásunk során végig vesszük, mi mindent lehet látni az égbolton, honnan származnak a megfigyelhető színek és formák, valamint, hogy egyáltalán mivel lehet mindezt megpillantani.

A nyitvatartás várható programja:

19:00 – Kapunyitás

Lesz távcsőmustra, binokuláros kincskereső játék

19:45 – Az éjszakai égbolt látványosságai

Könnyed ismeretterjesztő előadás (becsült „nehézségi” szint: 2/5) Dr. Barna Barnabás csillagász tolmácsolásában.

20:30 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra

Derült idő esetén távcsővégre kerül több kettőscsillag és csillaghalmaz is, a fő attrakciót pedig a Jupiter-Szaturnusz párosa biztosítja. Borult időben virtuális égbolttúrával pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben itt válthatók, valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is lehetséges a jegyvásárlás korlátozott mértékben (itt csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.
 
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.
 
Fotó: Hődör Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük