Péntek esti nyitvatartás (10.14.)

A Naprendszer

Ha péntek este, akkor csillagászat! 19 órától ismét tárt kapukkal várunk mindenkit a Szegedi Csillagvizsgálóban! 19:15-től „A Naprendszer” című, kb. 45 perces könnyed ismeretterjesztő előadással készülünk. Érdekel, hogy milyenek a naprendszer bolygói? Milyen módszerekkel vizsgálják őket a kutatók? Milyen tulajdonságaik vannak? Az előadásból ez mind kiderül. Utána pedig az égbolt bemutatása következik, reményeink szerint felhőtlen körülmények között, ha mégsem, akkor egy virtuális csillagképtúra formájában ismerhetjük meg az égbolt rejtélyeit.

A várható program: 19:15-tól – A Naprendszer Könnyed ismeretterjesztés kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Nagy Kristóf csillagász PhD hallgató előadásában.

20:00-től – Távcsöves bemutató és lézeres csillagképtúra Majd az est megkoronázása a csillagvizsgáló főműszerébe, az 50 cm-es távcsőbe való betekintéssel. Felhős időjárás esetén virtuális égbolt-barangolással pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben itt  válthatók, valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is lehetséges a jegyvásárlás korlátozott mértékben (itt csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük