Péntek esti nyitvatartás (10.21.)

A csillagok különleges világa

Ahogy közeledik a tél, amellett hogy egyre hosszabbak az éjszakák, az óriásbolygók is egyre magasabbra merészkednek az esti égbolton. Így nem is kérdés hogy derült idő esetén Szeged legnagyobb távcsövét is a bolygók irányába fordítjuk hogy azon keresztül a pénteken kilátogatók saját szemükkel is megpillanthassák majd a Jupiter sávjait és a Szaturnusz gyűrűit. Emellett az este folyamán 19:15-től kezdődő Csillagok különleges világa címet viselő 40 perces könnyed ismeretterjesztő előadással készülünk szakértő tolmácsolásával. Reményeink szerint felhőtlen égbolt fogad minket pénteken, ha mégsem, akkor „meteoritsimogatóval” és virtuális csillagképtúrával készülünk.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás

19:15 – A csillagok különleges világa (könnyed ismeretterjesztő előadás)

20:00 – Távcsöves bemutató és lézeres csillagképtúra

(felhős időjárás esetén pedig virtuális barangolás az éjszakai égbolton, „meteoritsimogatás”)

Közben: kérdezd a csillagászt! Csillagászat, űrkutatás, hírek, érdekességek – jöhet minden, amit valaha is meg akartál kérdezni egy csillagásztól.

Az est folyamán bármikor lehet (és érdemes is) csatlakozni a programhoz.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján (link a kommentek között); valamint péntek 19:00-tól a helyszínen is (itt csak készpénzes fizetés lehetséges) válthatóak. A belépőjegy ára 1500 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 800 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak ingyenes.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük