Téli est a Szegedi Csillagvizsgálóban

Különleges program a téli égbolt bűvöletében

Fontos: ezen a programon csak elővételben váltott jeggyel lehet részt venni.

19:00 – Kapunyitás

19:15 – Téli Csillagok

Könnyed ismeretterjesztés Dr. Barna Barnabás csillagász előadásában, a téli csillagképekről, a hozzá kapcsolódó legendákról és arról, hogy miért érdemes a hidegben is kémlelni az égboltot.

20:00 – Sarki fények nyomában

Kelemen Tamás asztrofotós előadása az auruora borealis színpompás jelenségének hátteréről, észleléséről és megörökítéséről – nem utolsó sorban saját, izlandi élményei nyomán.

20:30 – Távcsöves bemutató 

Derült időben feltárulnak a téli galaxisok és nebulák világa, a bolygók közül pedig a Jupiter és a Mars lesz megfigyelhető – mindez a város legnagyobb, 50 cm-es teleszkópján keresztül. Ha pedig csak egy kis szerencsénk lesz az időjárással, akkor az est végén egy üstököst is megpillanthatunk!

Borult időben a csillagos égbolt ugyan rejtve marad előlünk, de kibővített virtuális csillagképtúrával és távcsöves kereső-játékkal igyekszünk pótolni az élményt.

Az este folyamán végig forró teával várjuk a tábortűz mellett azokat, akik kérdésekkel érkeztek vagy csak beszélgetnének egy jót csillagászatról és űrkutatásról. További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük