Üstökösles kedden (02.07.)!

Frissítés – 02.05. 20:00

Derült idő esetén kedden 18:00-tól várunk minden kedves érdeklődőt az újszegedi Kertész utcába, hogy együtt próbáljuk meg elcsípni a dallamos  nevű C/2022 E3 (ZTF) üstököst!

Távcsöveinket és a csillagászokat a Szegedi Csillagvizsgáló szomszédságában lévő focipálya mellett keressétek (de természetesen mi is jelezzük majd, hogy hová kell menni). A kitelepülős teleszkópokkal bárki ingyen megtekintheti az égi vándort – ha viszont valaki szeretné a város legnagyobb teleszkópján keresztül megtekinteni az üstököst, és mellé bónuszként az Orion-ködöt is, az 1000 Ft-os jegyáron az obszervatórium kupolájából élvezheti a mélyég objektumok látványát.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezésre nincs szükség.

FONTOS MÉG, hogy már fátyolfelhős, közepesen borult időben is le kell fújnunk az üstököslest, ezért figyeljétek kedd este a honlapunkat is a Facebook-oldalunkat! „Esőnap”: csütörtök!

Korábban írtuk:

Egyre több megkeresést kapunk azzal kapcsolatban, hogy a nemrég feltűnt üstököst meg lehet-e tekinteni a Szegedi Csillagvizsgáló műszereivel. Mi is nagyon szívesen megmutatnánk nektek az üstököst, de ez sajnos nem rajtunk múlik. Mivel az üstökös szabad szemmel nem, csak távcső segítségével látható, ezért teljesen tiszta, felhőmentes idő szükséges, méghozzá alacsony páratartalommal. Folyamatosan figyeljük az időjárási viszonyokat és amint ezek a feltételek teljesülnek, meg is hirdetjük az Üstököslest. Folyamatosan figyeljétek a facebook-oldalunkat és a honlapunkat, hogy azonnal értesülhessetek a fejleményekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük