Télbúcsúztató Est a Szegedi Csillagvizsgálóban

Fény a sötétségben

Fontos: ezen a programon csak elővételben váltott jeggyel lehet részt venni.

19:00 – Kapunyitás

19:15 – Téli Csillagok

Könnyed ismeretterjesztés Dr. Barna Barnabás csillagász előadásában, a téli csillagképekről, a hozzá kapcsolódó legendákról és arról, hogy miért érdemes a hidegben is kémlelni az égboltot.

20:00 – Rejtélyes Univerzum – miről tudjuk, hogy nem tudjuk?

Czavalinga Donát csillagász előadása a sötét, anyagról, sötét energiáról és mindazon dolgokról, amelyek komoly kihívás elé állítják képzeletünket és világképünket egyaránt.

20:30 – Távcsöves bemutató 

Derült időben feltárulnak a csillaghalmazok és nebulák világa, a bolygók közül pedig a Jupiter és a Mars lesz megfigyelhető – mindez a város legnagyobb, 50 cm-es teleszkópján keresztül. 

Borult időben a csillagos égbolt ugyan rejtve marad előlünk, de kibővített virtuális csillagképtúrával és a távcsövekkel való ismerkedéssel igyekszünk pótolni az élményt.

Az este folyamán végig forró teával várjuk a tábortűz mellett azokat, akik kérdésekkel érkeztek vagy csak beszélgetnének egy jót csillagászatról, űrkutatásról, és sok más égi témáról.

 

 
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük