Péntek esti nyitvatartás (03.03)

A sötétség bolygója - megint?

Visszatérnek a péntek esti nyitvatartások! Kezdésnek olyan izgalmas témába vágunk, mint a bolygófelfedezés. A legutoljára felfedezett bolygó történetén keresztül megnézzük a sikeres felfedezés receptjét, és hogy miért is beszélhetünk arról, hogy egy kilencedik bolygót fedezzünk fel naprendszerünkben (megint). Derült idő esetén a Hold krátereiben, tengereiben, hegyeiben gyönyörködhetünk, majd a bolygókra térünk. Megnézzük a Marsot, szerencsés esetben a hósapkájával, valamit megpróbáljuk mi magunk is (újra)felfedezni az Uránuszt!

19:00 – Kapunyitás

Derült idő bolygómegfigyeléssel kezdünk, de biztosan lesz távcsőmustra is.

19:15 – A sötétség bolygója – megint?

Könnyed ismeretterjesztő előadás Kelemen Tamás (a Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Csoport vezetőjének) tolmácsolásában.

20:00 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra

Derült idő esetén távcsővégre kerül több kettőscsillag, csillaghalmaz, csillagköd is. Borult időben virtuális égbolttúrával pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek elővételben az alábbi gombra kattintva válthatóak, valamint pénteken 19:00-tól a helyszínen is lehetséges a jegyvásárlás korlátozott mértékben (itt csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.
 
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük