Péntek esti nyitvatartás (03.10)

Sarki fények Magyarországon

Az elmúlt hetekben két egymást követő este is sarki fényeket örökítettek meg hazánkból. A misztikus látványosság kifejezetten ritka nálunk, de egyáltalán nem egyedülálló. Nem a klímaváltozás eredménye, se  nem a világvége hírnöke – tény azonban, hogy egy fokozódó űrbéli jelenség következménye. Péntek este a Szegedi Csillagvizsgálóban utánanézünk, mi is történt valójában!

19:00 – Kapunyitás

Derült idő esetén gyors bolygó-észlelés a nyugvó Jupiterről; borult időben meteorit-szemle mikroszkóp alatt.

19:45 – Sarki fények Magyarországon

Könnyed ismeretterjesztő előadás Kelemen Tamás, a Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Csoportját vezető amatőrcsillagász tolmácsolásában.

(Kép forrása: Kaszás Gergő Photography)

20:30 – Távcsöves bemutató és csillagképtúra

Derült idő esetén távcsővégre kerülnek bolygók, csillaghalmazok és csillagködök is, többek között az Alföld legnagyobb, nyilvánosság számára is elérhető távcsövén keresztül. Borult időben virtuális égbolttúrával és távcsőmustrával pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek/diákoknak/nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.
További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük