Csillagászat Napja Szegeden

2023 május 6.-án csillagászat napja a Szegedi Csillagvizsgálóban

Május 6-án immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Csillagászat Napja, amelynek idén, sok év után ismét a Szegedi Csillagvizsgáló ad otthont.
Délutántól kezdődően változatos programmal várjuk az érdeklődőket. A könnyed ismeretterjesztő előadások mellett lesz itt még meteorit- simogatás és derült időben távcsövezés is!

A programok regisztrációhoz kötöttek és az este folyamán 7 különböző időpontban kezdődő turnusra van lehetőség helyet foglalni a lent látható foglalási felületen.

Mind a hét turnus magában foglal egy könnyed ismeretterjesztő előadást, meteoitbemutatót, a távcsövekkel való ismerkedést és derült idő esetén a látványos égi objektumok teleszkópos megfigyelését is. A naplemente előtt kezdődő programok esetén egy speciális naptávcsővel tekinthető meg a Napunk aktív felszíne, kitörések és napfoltok után kutatva; a naplemente után kezdődő csoportok pedig Szeged legnagyobb távcsövével pillanthatják meg az égbolt csodáit. A hét turnusra hét különböző előadással készülünk, így mindenki megtalálhatja az őt érdeklő témaköröket.

A belépőjegy egységesen 2000 Ft.

A nappali és esti órákban vezetett csoportos formában zajló programok mellett a csillagvizsgáló szomszédságában ingyenes távcsöves bemutatót tart a Magyar Csillagászat Egyesület Szegedi Csoportja.

 

 

 

 

 

 

1. turnus - kezdés időpontja: 16:00 - Hogyan keressünk földönkivülieket?

2. turnus - kezdés időpontja: 16:30 - A csillagászat népszerű kérdései

3. turnus - kezdés időpontja: 17:00 - Naprendszer űrszondaszemmel

4. turnus - kezdés időpontja: 19:00 - Kozmikus katasztrófák a Föld történetében

5. turnus - kezdés időpontja: 19:40 - A feketelyuk-óriások nyomában

6. turnus - kezdés időpontja: 20:20 - Csillagok különleges világa

7. turnus - kezdés időpontja: 21:00 - Sci-fi és csillagászat

2 thoughts on “Csillagászat Napja Szegeden

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük