Péntek esti nyitvatartás (05.12.)

A csillagászat legújabb szenzációi

Mit tehet az előadó nem sokkal egy rendkívül sikeres Csillagászat Napja után, amikor a bemutató estéjén ráadásul borult-esős idő várható? Előhúzza a kalapból a legnehezebb témákkal terhelt előadását és reménykedik benne, hogy vannak akik vevők egy félig szakmai, félig ismeretterjesztő előadásra. Nem is egyre, háromra: A csillagászat legújabb szenzáció során olyan területekre barangolunk, amelyek nem csak az érdeklődők fantáziáját mozgatja meg, de jelenleg is nagy áttörések várhatóak.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás
Étvágygerjesztőnek meteoritsimogató: égből hullott kavicsok kézben és mikroszkóp alatt.

19:35 – Hallgatózás az ismeretlenbe, avagy hogyan keressünk földönkívülieket

Nem is annyira könnyed, de feltétlen szórakoztató ismeretterjesztő előadás Barna Barnabás csillagász előadásában (becsült „nehézségi szint”: 5/5).

20:30 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra, de mindkét esetben beszélgetés és kérdezz-felelek a csillagászatról.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük