Péntek esti nyitvatartás (05.19.)

Keressük a rejtőzködő Planet X-t!

Mi még úgy tanultuk, hogy kilenc bolygó alkotja a Naprendszert. Aztán lefokozták a Plutót. Aztán bejelentették, hogy mégis csak lehet valahol odakinn még egy planéta. Aztán… hol is tart most ez a történet? Hány bolygó kering végső soron a Nap körül és miért nem olyan egyszerű megtalálni ezeket? Ezek a kérdések szolgáltatják a most pénteki előadásunk témáját. 

Borult időben vagy csillagos égbolttal megtámogatva, Borfesztivál előtt vagy helyett (esetleg után?), kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes kilátogatni hozzánk, mert nem csak látványosságokkal, de megannyi érdekességgel is tudunk szolgálni, barátságos közegben.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás
Előbb nem érdemes érkezni. Jegyvásárlási lehetőség a helyszínen is lesz, de érdemes előre biztosítani a helyet kicsiny előadótermünkben.

19:15 – A kilencedik bolygó utáni kutatás

Könnyed ismeretterjesztő előadás Kelemen Tamás, a Magyar Csillagászati Egyesületi szegedi csoportvezetőjének előadásában (becsült „nehézségi szint”: 3/5).

20:00 – Virtuális csillagképtúra

Amíg a sötétedésre várakozunk, gyorstalpalót adunk a csillagos égbolton való tájékozódásból.

20:30 – Távcsöves bemutató

A több kisebb optika, valamint az ország egyik legnagyobb bemutatótávcsöve révén feltárulnak az égbolton tanyázó bolygók, csillagvárosok és egyéb mélyég-objektumok valódi arcai.

Borult időben távcsőmustrával és mitológiai kalandozásokkal kibővített virtuális csillagképtúrával pótoljuk az élményt.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon (lásd lent), valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük