Péntek esti nyitvatartás (06.09.)

Az exobolygók világa

Ha péntek este, akkor csillagászat! 19 órától ismét tárt kapukkal várunk mindenkit a Szegedi Csillagvizsgálóban! A kései naplemente miatt lehetőségünk lesz a Napot is megfigyelni a csillagvizsgáló speciális naptávcsöveinek segítségével. 20:00-tól „Az exobolygók világa” című, kb. 45 perces könnyed ismeretterjesztő előadással készülünk. Érdekel, hogy milyenek más naprendszerek bolygói? Hogyan lehet őket felfedezni és vizsgálni? Milyen tulajdonságaik vannak? Az előadásból ez mind kiderül. Utána pedig az égbolt bemutatása következik, reményeink szerint felhőtlen körülmények között, ha mégsem, akkor egy virtuális csillagképtúra formájában ismerhetjük meg az égbolt rejtélyeit.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás

19:15-tól – Naptávcsövezés, a csillagvizsgáló kupolájának és műszerparkjának bemutatása

20:00-tól – „Az exobolygók világa” Könnyed ismeretterjesztés kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Nagy Kristóf csillagász előadásában. (Becsült „nehézségi szint” 4/5)

20:45-től – A kései sötétedés miatt egy rövid virtuális csillagképtúra, majd

21:00-tól – Távcsövezés, a Mars és a Vénusz megfigyelése, majd az est megkoronázása a csillagvizsgáló főműszerébe, az 50 cm-es távcsőbe való betekintéssel. Felhős időjárás esetén virtuális égbolt-barangolással pótoljuk az élményt.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Jegyek a honlapunkon (lásd, link a kommentek között), valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük