Péntek esti nyitvatartás (06.16.)

Merre tovább emberiség?

Borús, esős hétvégének nézünk elébe, ezért a csillagvizsgálóba is egy olyan téma lesz középpontban, amely nem (feltétlenül) igényel távcsöves segédletet, ugyanakkor manapság egyre nagyobb tömegeket tart izgalomban: az emberes űrutazás jelene és jövője. Meg persze a múltja is, hiszen a ’60-as évek űrversenyének ismerete nélkül nehéz megérteni, miért is olyan nagy dolog a jelenleg zajló Artemis-program, mire képes manapság Kína és Oroszország az űrben, vagy hogy ténylegesen Elon Musk asztronautái landolhatnak-e először a Marson. 

A várható program:

19:00 – Kapunyitás
Fontos: nem érdemes korábban érkezni, mert a este hét óráig a nyitvatartás előkészületei zajlanak.

19:05 – Derült időben naptávcsövezés, borult időben pedig meteoritsimogató várja az érkező látogatókat.

19:20 – „Irány a Hold, cél a Mars!” 
Könnyed ismeretterjesztő prezentáció Barna Barnabás csillagász előadásában (becsült „nehézségi” szint: 2/5), majd kérdezz-felelek jellegű beszélgetés az űrutazás legizgalmasabb kérdéseiről.

20:30 – Virtuális csillagképtúra
Tájékozódás az égbolton, csillagképek, mitológiai történetek és látványos mélyég-objektumok útba ejtésével.

21:00 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben pedig a teleszkóp-flottánk és a csillagvizsgáló történetének bemutatása a kupolalátogatás során.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük