Péntek esti nyitvatartás (07.28.)

Atom, kvantum, Oppenheimer

Újabb rendhagyó előadás következik a Szegedi Csillagvizsgáló péntek esti programjában, ugyanis (nem titkoltan a közelmúltbeli moziélményen felbuzdulva) ezúttal az a részecskék világáról fogunk mesélni. Olyan nevek és fogalmak fognak röpködni, mint Curie, Bohr, Heisenberg és Oppenheimer, valamint radioaktív sugárzás, atommag és fúzió – és rögtön érhetővé válik, hogyan is kötődik mindez a csillagok életéhez.

Aggodalomra semmi ok, ezúttal sem tervezünk átcsapni kőkemény fizika órába, derült idő esetén pedig természetesen várnak a távcsöves látványosságok.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás

Derült idő esetén naptávcsöves bemutató, borult időben ismerkedés a távcsőparkkal és az éjszakai égbolttal.

19:35 – Becquereltől Oppenheimerig – atom és kvantumfizika kezdőknek

Könnyed ismeretterjesztő előadás Kelemen Tamás, az MCSE szegedi csoportvezetőjének előadásában (becsült „nehézségi szint”: 5/5).

20:30 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 5

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük