Hullócsillagok Éjszakája a Szegedi Csillagvizsgálóban – 08.12.

Nagytávcső, csillagképtúra, égből hullott kövek és hallgatózás a hullócsillagok után

Az Egy Hét a Csillagok Alatt országos programsorozat keretében a Szegedi Csillagvizsgáló is különleges eseménnyel készül a Perseidák meteorraj maximumára!

A tavalyi nagy sikerű programunkat alapul véve több távcsővel is kitelepülünk a Kertész utcába, ahol bárki ingyen és előzetes bejelentkezés nélkül megszemlélheti a csillagos égbolt távoli és halvány látványosságait. Ezzel párhuzamosan a focipálya melletti észlelőréten pedig közösségi hullócsillaglesre invitálunk mindenkit (érdemes pokróccal vagy polifoammal készülni!), ahol lézeres csillagképtúrákat és kvízjátékot is tartunk.

Az éjszaka folyamán a közeli Csillagvizsgálóban virtuális csilalgképtúrára, mikroszkópos meteorbemutatóra, valamint az 50 cm-es nagytávcső látványára lehet (elővételben) jegyet váltani. A csillagvizsgálós programok borult időben is meg lesznek tartva, sőt, ilyenkor sem maradunk észlelés nélkül: újdonságként a rádióantennás megfigyelésekkel lehet majd „hallgatni” a nagy magasságban elégő hullócsilalgokat.

Fontosabb részletek:

Kezdés: 19:30

Észlelőrét (ingyenes): folyamatos távcsöves bemutató, közösségi hullócsillagles és rendszeres égboltbemutató.

Csillagvizsgáló (előzetes jegyvásárlás szükséges): turnusonként előadás és távcsöves észlelés a csillagvizsgáló 50 cm-es teleszkópjával, valamint meteorit-bemutató és rádiós hullócsillag-detektálás (borult időben is)

Jegyek a Szegedi Csillagvizsgáló honlapján válthatóak; a belépőjegyek ára egységesen 2500 Ft (5 éven aluliak számára ingyenes). 

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

One thought on “Hullócsillagok Éjszakája a Szegedi Csillagvizsgálóban – 08.12.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük