Péntek esti nyitvatartás és Csillagok Alatt 2023 megnyitó!

Kezdődik hazánk legnagyobb csillagászati programsorozata!

FRISSÍTÉS: nagyon ingadozóak a péntek esti előrejelzések, és eső esetén az előadóterem kapacitásánál kell meghúznunk a felső létszámkorlátot, mivel szűkösek a kapacitásaink és kevés a fedett hely. Ez azt is jelenti, hogy már csak pár elővételes jegy maradt, amivel be lehet biztosítani a péntek esti csillagászati programot.
Amennyiben derült, vagy akárcsak nem-esőre-álló időnk lesz, úgy a létszámkorlátot akár száz főig is kitolhatjuk – ebben az esetben a helyszínen, készpénzes fizetéssel lehet majd még belépőket vásárolni.

 

A Szegedi Csillagvizsgáló megszokott péntek esti nyitvatartása ezúttal egy különleges alkalomnak ad otthont. Itt nyitjuk meg hivatalosan a Csillagok Alatt 2023 programsorozatot, amelynek keretében tíz napon keresztül országszerte 150 csillagászati program várja majd az érdeklődőket a Perseidák meteorraj időszakában. De senki ne aggódjon, nem lesznek hosszú beszédek és ünnepélyes modorsság, az alkalom jobbára csak a témát fogja szolgáltatni: előadásunkban ugyanis a hullócsillagokat, a nyári égbolt látványosságait és a hazai csillagászati bemutatóhelyszíneket fogjuk érintetni. Majd jöhet a csillagképtúra, a távcsöves bemutató – utóbbi a környék legnagyobb távcsövével megkoronázva – és még néhány izgalmas újdonság is.

Várható program: 

19:00 – Kapunyitás

19:10 – Naptávcsövezés a csillagvizsgáló teraszáról

Rövid előadások két turnusban:
19:30-tól és 20:10-től – Kezdődik a Csillagok Alatt programsorozat! Mit, mikor és hol láthatunk a következő hetekben: terítéken a nyári égbolt, a Szaturnusz és természetesen a Perseidák hullócsillagai.

Az előadások közben távcsőmustra a teraszon: mivel 

20:45 – Távcsöves bemutató a csillagvizsgáló teraszáról, többek között az 50 cm-es főműszer nyújtotta látvánnyal.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

One thought on “Péntek esti nyitvatartás és Csillagok Alatt 2023 megnyitó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük