Péntek esti nyitvatartás (08.18.)

Miért nem találkozunk földönkívüliekkel?

Frissítés: Kedves Látogatóink! Rohamosan fogynak az elővételes jegyek a péntek nyitvatartásunkra, így aki szeretné bebiztosítani a helyét a teljes programra (távcsöves bemutató, előadás, csillagképtúra) az még most tegye meg az alábbi linken. „Teltház” esetén a helyszínen már csak az időjárás függvény tudunk majd kedvezményes észlelő-jegyeket kiadni (vagyis, ha derült időnek nézünk elébe, önmagában a távcsöves észlelésre tudunk még fogadni érdeklődőket).

A Szegedi Csillagvizsgáló eheti nyitvatartásán csatlakozz hozzánk egy magával ragadó utazásra, amely során a Fermi-paradoxon rejtélyét, az Univerzum rejtélyes csendjét járjuk körbe. De nem csak A kérdést tesszük fel (hol van a többi civilizáció?), hanem a lehetséges magyarázatok birodalmába is bemerészkedünk, a Sötét Erdő-hipotézistől kezdve – mely azt sugallja, hogy a civilizációk elrejtőznek a potenciális veszélyek és egymás elől – a kozmikus szűrőkön át, az elképzelhető és elképzelhetetlen technológiai ugrásokig. Készüljetek fel olyan elméletekre, amelyek megkérdőjelezik az inteligenciával, az élettel és a kozmosz kiterjedésével kapcsolatos általános elképzeléseket.

A péntek este folyamán várható program:

19:00 – Kapunyitás

19:05 – Naptávcsöves megfigyelés a teraszról

19:30 – A Fermi-paradoxon megismerése (becsült „nehézségi” szint: 2/5)
Könnyed ismeretterjesztő előadás Szebeni Szabolcs amatőrcsillagász előadásában.

20:40 – Derült idő esetén csillagképtúra és teleszkópos bemutató a kupola ékkövével, az 50es nagytávcsővel: kettőscsillagok, mélyég objektumok és a Szaturnusz megfigyelése, sötétedéstől kifulladásig.

Borult időben virtuális csillagképtúra és meteor-simogatóval tudunk élményt nyújtani.

 

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük