Pénteki esti nyitvatartás (09.01.)

Hogyan keressünk földönkívülieket?

Frissítés: Kedves Látogatóink! Derült estének nézünk elébe és gyorsan fogynak az elővételes jegyek, így könnyen lehet, hogy az est első felében teltházunk lesz – ebben az esetben csak az elővételes jegyet váltóknak tudunk előadást és teljes értékű programot és előadást biztosítani. A 20:30-tól kezdődő távcsöves bemutatóra már nincsenek ilyen megkötések, így az est második felén már létszámkorlát nélkül, a helyszínen megvásárolt kedvezményes jeggyel is részt lehet venni.

Programajánló:

Tarts velünk péntek este és fedezzük fel együtt a Naprendszert a Szegedi Csillagvizsgálóban! Az eheti nyitvatartás során közösen elbarangolunk a bolygók különleges és megannyi titkot rejtő világába, melynek során nemcsak arra derül fény, hogy hogyan alakulhatott ki a Szaturnusz gyűrűje és miért vörös a Mars felszíne, de arra is hogy miért fokozták le a Plútót a bolygók sorából. Ezeken felül a felszínük alá is leásunk egészen a magjukig, és különleges kísérőikkel is megismerkedünk.

Várható program:

19:00 – Kapunyitás
Bevezetésként a Szegedi Csillagvizsgáló távcsőparkjával lehet megismerkedni.

19:30 – Érdekességek a Naprendszer bolygóiról
Könnyed ismeretterjesztő előadás Mochnács Erika előadásában (becsült „nehézségi szint”: 2/5).

20:15 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra.

##FONTOS INFORMÁCIÓK##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft. További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük