Péntek esti nyitvatartás (09.22.)

Hol vannak a többiek?

Az előttünk álló péntek este folyamán az Univerzum rejtélyes csendjét próbáljuk megfejteni. Ez nem más, mint az oly sokat emlegetett Fermi Paradoxon: merre is lehetnek azon idegenek, akiknek létezését már évtizedek óta kutatjuk? Létezhetnek olyan bolygók, amelyek képesek fenntartani egy fejlett civilizációt? Ha már találtunk vizet a Naprendszeren kívül, akkor életet miért nem? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat, jobbára a tudomány, de időnként a science fiction jeles képviselőinek ötleteit is segítségül hívva, amelyek megkérdőjelezik az intelligenciával, az élettel és a kozmosszal kapcsolatos általános elképzeléseinekt. 

A várható program:

19:00 – Kapunyitás
Az első érkezőket Gombóc Artúr, a csillagvizsgáló régi-új távcsöve fogadja.

19:15 – A sötét erdő mélyén – variációk a Fermi-paradoxonra

Könnyed ismeretterjesztő előadás Szebeni Szabolcs amatőrcsillagász előadásában (becsült „nehézségi szint”: 2/5).

20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra. A kupolában megismerkedhetsz a Szegedi Csillagvizsgáló teljes távcsőparkjával, köztük néhány igazi kuriózummal; a felmerülő kérdéseidet pedig képzett asztrofizikusok fogják megválaszolni.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük