Péntek esti nyitvatartás (10.06)

Láttad már a Szaturnusz gyűrűit a saját szemeddel?

Az őszi esték érkeztével az éjszakai égbolt egyik legimpozánsabb objektuma, a Szaturnusz kerül terítékre, a Szegedi Csillagvizsgálóba ellátogatva pedig bárki saját szemével láthatja gyűrűs bolygóként ismert planétát! Ezt megelőzően 19:15-től „A Naprendszer” című, kb. 45 perces könnyed ismeretterjesztő előadással készülünk. Érdekel, hogy milyenek a Naprendszer bolygói? Milyen módszerekkel vizsgálják őket a kutatók? Milyen tulajdonságaik vannak? Az előadásból mind ez kiderül. Utána pedig az égbolt bemutatása következik, reményeink szerint felhőtlen körülmények között, ha mégsem, akkor egy virtuális csillagképtúra formájában ismerhetjük meg az égbolt rejtélyeit.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás Az első érkezőket Gombóc Artúr, a csillagvizsgáló régi-új távcsöve fogadja.

19:15 – „A Naprendszer” Könnyed ismeretterjesztő előadás Nagy Kristóf csillagász PhD hallgató előadásában (becsült „nehézségi szint”: 3/5).

20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra. A kupolában megismerkedhetsz a Szegedi Csillagvizsgáló teljes távcsőparkjával, köztük néhány igazi kuriózummal; a felmerülő kérdéseidet pedig képzett asztrofizikusok fogják megválaszolni.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft. További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük