Péntek esti nyitvatartás (10.13)

Csillagszigetek az Univerzum tengerében

A szabad szemmel látható csillagok mind a közvetlen csillagszomszédaink, amelyek a központi csillagunkkal a Napunkkal együtt tagja a milliárdnyi csillagot tartalmazó Tejútrendszernek. A péntek esti előadás során végignézzük, mik is ezek a csillagvárosok, hogyan épülnek fel, mi lesz a sorsuk. Derült idő esetén az égbolt egyik legimpozánsabb égiteste a Szaturnusz biztos távcsővégre kerül, de távoli csillagködök is megfigyelhetőek lesznek a 50cm átmérővel rendelkező nagytávcsövünk segítségével.
A várható program:

19:00 – Kapunyitás Az első érkezőket Gombóc Artúr, a csillagvizsgáló régi-új távcsöve fogadja.

19:15 – „Csillagszigetek az Univerzum tengerében” Könnyed ismeretterjesztő előadás Czavalinga Donát csillagász előadásában (becsült „nehézségi szint”: 3/5).

20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra. A kupolában megismerkedhetsz a Szegedi Csillagvizsgáló teljes távcsőparkjával, köztük néhány igazi kuriózummal; a felmerülő kérdéseidet pedig képzett asztrofizikusok fogják megválaszolni.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##
Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft. További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük