Péntek esti nyitvatartás (10.20.)

Mi újság az őszi égbolton?

 

A csillagászat nem ér véget nyáron! Az októberi esték bár ritkábban szolgálnak derült égbolttal, és a hidegre is külön fel kell készülni, ám rengeteg érdekességet tartogatnak. Bónuszként mostanság figyelhető meg egyszerre a két leglátványosabb égitest, a Jupiter és a Szaturnusz a kora esti órákban. Ha pedig a felhők el is takarják előlünk ezeket a látványosságokat, a csillagászat akkor is rengeteg érdekességgel tud szolgálni: állatövi fény, meteorzáporok, sarki fények, a saját és a szomszédos galaxis megfigyelhetősége – mindezekről szól az eheti előadásunk.


A várható program:

19:00 – Kapunyitás

Ismerkedés a távcsövekkel – kicsoda Gombóc Artúr?

19:20 – „Őszi színek – bolygók, galaxisok, különlegességek”

Könnyed ismeretterjesztő előadás Kelemen Tamás, a Szegedi Amatőrcsillagász Csoport vezetőjének előadásában (becsült „nehézségi szint”: 2/5).

20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, terítéken a Szaturnusz, a Jupiter, az Androméda-galaxis és sok más mélyég-objektum.

Borult időben virtuális csillagképtúra pótolja az élményt, rengeteg érdekességgel, sztorival, mitológiával. Zárásként a kupolában megismerkedhetsz a Szegedi Csillagvizsgáló nagytávcsövével is, a felmerülő kérdéseidet pedig képzett csillagászok fogják megválaszolni.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##
Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft. További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük