Péntek esti nyitvatartás (11.03.)

Novemberben is töretlen lendülettel folytatjuk a csillagászkodást a szegedi obszervatóriumban – igaz, az egyre gyakrabban előforduló borult időre nekünk is reagálnunk kell. A nyitvatartásaink keretében rendre egy-egy izgalmas témáról hallgathatnak meg előadást a látogatóink, most azonban előszedjük a talán legtöbbeket érdeklő objektumokat, a fekete lyukakat! Azok közül a galaxisok közepén található, szupermasszív óriásokat, amelyek gigászi lefolyóként nyelik el a közelükbe kerülő anyagot. De vajon képesek lesznek egyszer majd mindent magukba szívni? Csillagászaink elbeszéléséből ez is kiderül… 

A várható program:

19:00 – Kapunyitás

19:15 – Feketelyuk-óriások nyomában

Könnyed ismeretterjesztő előadás Barna Barnabás csillagász előadásában (becsült „nehézségi szint”: 4/5).

20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, amelynek keretében teleszkópjaink segítségével mutatjuk meg a legszebb csillagászati objektumokat, élükön a Jupiterrel és a Szaturnusszal.

Borult-esős időben virtuális csillagképtúrával készülünk, amelynek keretében nem csak legfontosabb konstellációkat lehet megismerni, hanem azok mitológiai eredetét, kultúrtörténetét és a segítségükkel történő tájékozódást is az égbolton.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek a honlapunkon, valamint péntek 19:00-tól korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak (ott azonban csak készpénzes fizetés lehetséges). A belépőjegy ára 2000 Ft; gyerekeknek / diákoknak / nyugdíjasoknak 1000 Ft; SZTE dolgozóknak és egyetemistáknak pedig 500 Ft.

További információkért a +36308390922 telefonszámot lehet hívni munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük