Retro Est a Szegedi Csillagvizsgálóban!

Csillagászat a múltból

Első alkalommal kerül megrendezésre tematikus programunk, amely során megidézzük a kora ’90-es évek hangulatát a Szegedi Csillagvizsgálóban. Nem kell jelmezes partira és Bonanza Banzai számokra gondolni, lesz viszont egy igazi távcsőkuriózum, diavetítős előadás, számos csillagászati anekdota, és természetesen teleszkópos észlelés is, a hideg időre való tekintettel pedig zsíros kenyérrel és meleg teával várjuk látogatóinkat.

A várható program:

19:00 – Kapunyitás: ismerkedés Gombóc Artúrral, a távcsővel, amelynek köszönhetően létrejöhetett a Szegedi Csillagvizsgáló 

19:20  –  Űrkutatás a múltból: a Naprendszer felfedezése, futólépésben

19:35  –  Csillagászat a múltból: úgy gondoltuk akkor, így tudjuk most
Könnyed ismeretterjesztő előadások egy írásvetítő, egy csillagász és egy halom ’90-es évekből származó felvétellel.

20:00 – Retro távcsőmustra! Előkerülnek a harminc évvel ezelőtt használt optikák, főszerepben pedig egy igazi Calderoni távcső a Monarchia idejéből.

20:20  –  Derült időben távcsöves bemutató a múlt eszközeivel és a Jupiter, a Szaturnusz, valamint az Androméda-galaxis látványával. A legkitartóbbak a csillagvizsgáló főműszerével, az 50 cm átmérőjű nagytávcsővel is megpillanthatják az égbolt halvány csodáit. 

Borult időben a Szegedi Csillagvizsgáló újkori történetéről tudhattok meg vidám történeteket és kulisszatitkokat.

## FONTOS INFORMÁCIÓK ##

Jegyek kivételesen csak a honlapunkon, elővételben válthatóak, egységesen 2500 Ft-os áron. További információkért a +36308390922 telefonszám hívható munkaidőben, de elérhetőek vagyunk e-mailben és a Facebook-oldalunknak írt üzenetek útján is.

 

 s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük