Tevékenységünk

Időjárástól függetlenül, minden nyitva tartásunk alkalmával ismeretterjesztő előadásokkal várjuk látogatóinkat, melyeket látványos felvételek és anekdoták színesítenek. Ezen változatos prezentációk a csillagászat legérdekesebb területeit ölelik fel, csakúgy mint a Naprendszer kis- és nagy égitestjeinek vizsgálata, az űrutazás jövője, vagy éppen idegen világok felfedezése. Ilyen, és még  megannyi érdekfeszítő témáról hallhatnak a hozzánk ellátogatók, csillagászok szakértő tolmácsolásában.

Az űr csodái azonban akkor a leglenyűgözőbbek, ha a saját szemünkkel pillantja meg azokat. Ezért derült idő esetén műszereink segítségével szeretnénk minden kedves látogatónknak megadni a lehetőséget a Galilei-élmény megtapasztalására. Így az időponttól és a légköri viszonyoktól függően igyekszünk megmutatni a távoli galaxisok, a halvány csillagködök, a zsúfolt csillaghalmazok, vagy akár a Naprendszer bolygóinak érdekes világát.

A távcsöves bemutató mellett derült időben lézeres csillagképtúrákat is tartunk, ahol sorra vesszük a szabad szemmel látható legfényesebb csillagok által kirajzolt csillagképeket, valamint a róluk szóló legendákat és meséket, melyek a mai napig élnek a köztudatban. Bemutatónk során segítünk eligazodni az égbolton csakúgy, mint a mítoszok útvesztőjében.